Rahva Raamat logo
Kategooriad
triangle icon
Rahva Raamat logo
Kategooriad
Raamatud
triangle icon
Audioraamatud
triangle icon
E-raamatud
triangle icon
Mängud
triangle icon
Kool ja kontor
triangle icon
Kingitused
triangle icon
Muusika ja filmid
triangle icon
Tehnika
triangle icon
Allahindlused
triangle icon
delivery icon

Kohaletoimetamine on tasuta!

home icon

TOITU TARGALT. MENÜÜ KOOSTAMISE KÄSIRAAMAT

TOITU TARGALT. MENÜÜ KOOSTAMISE KÄSIRAAMAT
gallery icon
Galerii

TOITU TARGALT. MENÜÜ KOOSTAMISE KÄSIRAAMAT

Autor

Reelika Õigemeel

Uus ennekõike toitlustajatele mõeldes koostatud käsiraamat on abiks just neile, kellel vaja igapäevaselt tervislikku tasakaalustatud menüüd planeerida. Käsiraamat koosneb mahukast retseptipangast ja praktilistest lihtsasti kasutatavatest juhendmaterjalidest mitmekesise menüü koostamiseks.

Mida menüü koostamise käsiraamat täpsemalt sisaldab:

  • Tervist toetava menüü koostamise põhimõtted ja üksikasjalikud juhised, kuidas kiirelt ja lihtsalt tasakaalustatud ja nõuetele vastav menüü planeerida.
  • Menüü koostamiseks vajalikud erinevad abitabelid (energeetiliste väärtuste tabel, portsjonitabel, gluteeni-kaseiini sisaldavate toiduainete tabel koos asendamiseks sobivate gluteenita ja kaseiinita toiduainetega, kõrge ja madala glükeemilise koormusega toiduainete tabel jne). Juhised ja tabelid vastavad uutele riiklikele toitumissoovitustele.
  • Näidismenüüd, sealhulgas gluteenita ja piimata menüü, madala glükeemilise koormusega menüü ja taimetoidumenüü.
  • Juhised erimenüüde koostamiseks, mida tuleb arvestada erinevate erivajadustega sööjate menüüde koostamisel (gluteenita, piimata menüüd, diabeetiku menüü, taimetoitlase menüü), et nende toit oleks täisväärtuslik ja tasakaalustatud.
  • Hulgaliselt maitsvaid ja toitvaid retsepte, mis ka laste poolt heaks kiidetud. Kõik retseptid on käsiraamatus nõuetele vastavate tehnoloogiliste kaartidena vormistatud, mida on lihtne sisestada toitumisprogrammidesse.

Toitude tehnoloogilistel kaartidel on järgnev info:

  • Koostisainete nimekiri koos külm- ja kuumkadudega
  • Toidu valmistamise tehnoloogia ja vajalikud seadmed
  • Energeetilised väärtused ja makrotoitainete sisaldus (energia, süsivesikud, valgud, rasvad)
  • Erinevate kasutatud toiduainete asendamise variandid ja nipid
  • Toidugruppide (köögiviljad, teraviljad, piimatooted jne) kogused keskmises portsjonis
  • Ettepanekud retseptiga kokku sobivate toitude kohta
  • Soovitused, millisele toidukorrale retsept hästi sobib
  • Vastav märge, kui on tegemist 100% taimse, gluteenivaba, kaseiinivaba või madala glükeemilise koormusega toiduga

Raamatu autor on toitumisnõustaja Reelika Õigemeel, Eesti Toitumisnõustajate Ühenduse juhatuse esimees, kes on spetsialiseerunud lasteasutuste tasakaalustatud menüüde juurutamisele ja toitumisnõustamisele ning toitumisalaste koolituste ja töötubade läbiviimisele.

Reelika Õigemeel on 2014. Jaanuaris välja antud toitlustajate käsiraamatu „Maitsvalt ja Tervislikult!” autor ja 2016. suvel ilmunud Eesti toitumisterapeutide ja –nõustajate koostatud raamatu „Laste toitumine ja tervis” üks autoritest.

basket icon

Toode on otsas