Rahva Raamat logo
Kategooriad
triangle icon
Rahva Raamat logo
Kategooriad
Raamatud
triangle icon
Audioraamatud
triangle icon
E-raamatud
triangle icon
Mängud
triangle icon
Kool ja kontor
triangle icon
Kingitused
triangle icon
Muusika ja filmid
triangle icon
Tehnika
triangle icon
Allahindlused
triangle icon
delivery icon

Kohaletoimetamine on tasuta!

home icon

SUUR KÜPSETAMISRAAMAT I OSA

ra icon

SUUR KÜPSETAMISRAAMAT I OSA

Raamatus on 4 tainapeatükki. Igas peatükis on taina valmistamise, vormimise ja küpsetamise omapärad põhjalikult lahti seletatud, lisaks sellele on rohkesti retsepte, neist suur enamus fotodega.


Retseptid:
1. Kasinad küpsetised: lihtsad küpsetised, milles on tavaliselt väga kasinalt rasva ja suhkrut nagu karaskid, iiri soodaleib, inglise muffinid, iiri ja šoti skoonid, india chapati, ahjupannkook, soodaga pitsapõhi, kohutuskoogid ehk popoverid, norra kartulilefsed ja pehmed nisutortiljad.  
 
2. Küpsetuspulbriga küpsetised: sooda või küpsetuspulbri abil kerkivad, eelmise peatüki omadega võrreldes rikkalikumalt rasva, mune ja suhkrut sisaldavad, kuid hõlpsasti valmivad arvukad vormikoogid, keeksid, plaadikoogid, muffinid rohkete variantidega, lusikaküpsised, hapupiimapannkoogid, mazariinid ja madeleine’i küpsised, mitut sorti piparkoogid, brownies ehk pehmed šokolaadiruudud ning populaarne kihiline meekook.
 
3. Vahustatud keeksi- ja küpsisetainas, mille tegemine algab rasvaine ja suhkru põhjaliku vahustamisega, misjärel mikserdatakse juurde munad ja lisatakse muud komponendid.
Taolisest tainast saab põhiainete vahekorra varieerimisega küpsetada pehmeid keeksitaolisi vormikooke ning nii rullitud kui ka pritsitud küpsiseid; munade arvu vähendamisel saab tainast kasutada ka magusa pirukapõhja ja korvikeste materjaliks. Kõik need küpsetisteliigid on esindatud suure hulga retseptidega; pirukapõhjale ja madalatele korvikestele ehk tartelettidele ka detailne valmistusjuhend ning mitmeid täidisevariante.
 
4. Muretainas: mahukas peatükk, mille teoreetilise osa järgi saab igaüks igaüks selgeks õppida täiusliku muretaina valmistamise etappide kaupa nii köögikombainis kui käsitsi. Üksikasjalik õpetus ka pirukaümbrise ja väikeste korvikeste valmistamiseks. Variantidena kohupiima-, kartuli- ja jogurtimuretainas; magusast muretainast on olemas nii tavaline kui porgandiga variant. Retseptiosas rohkesti suuri ja väikesi, soolaseid ja magusaid pirukaid, plaadikooke ja küpsiseid.  
-----------------------------

basket icon

Toode on otsas