Rahva Raamat logo
Kategooriad
triangle icon
Rahva Raamat logo
Kategooriad
Raamatud
triangle icon
Audioraamatud
triangle icon
E-raamatud
triangle icon
Mängud
triangle icon
Kool ja kontor
triangle icon
Kingitused
triangle icon
Muusika ja filmid
triangle icon
Tehnika
triangle icon
Allahindlused
triangle icon
delivery icon

Kohaletoimetamine on tasuta!

home icon

Hapendamine ja marineerimine

Hapendamine ja marineerimine
gallery icon
Galerii

Hapendamine ja marineerimine

Autor

Marika Vingissar

Üha enam populaarsust koguv aedviljade säilitusviis on hapendamine ehk piimhappekäärimine, milles happed tekivad aedviljades sisalduvate suhkrute fermenteerumise tulemusena. Piimhape pidurdab teiste mikroobide arengut ja soodustab hapendatud toiduaine säilimist. Selle protsessi käigus tekib hulk inimesele olulisi seedeensüüme, vitamiine ja ka probiootilisi tüvesid. Hapendatud köögiviljad hoiavad seedimise korras ja parandavad soolestiku mikrofloorat.

Hapukapsas ja sellest tehtud toidud kuuluvad meie rahvuskööki. Tegelikult saab hapendada kõikvõimalikke köögivilju ja tuttavaks on saanud juba ka Koreast pärit kimtši.

Marineerimine on köögiviljade säilitamine mitmesuguste äädikate abil. Veest, soolast, suhkrust, äädikast ja maitseainetest keedetud leemes säilivad ja maitsevad hoidised hästi.

Et hapendamine või marineerimine untsu ei läheks ja roiskumisbakterid võimust ei võtaks, on ülitähtis kõikide kasutatavate nõude ja köögiriistade puhtus.

Saadavus kauplustes

6,50 €

Saadaval vaid kauplustes