Näita mobiiliversiooni

Liigu sisu juurde Liigu peamenüü juurde

Avaleht / Raamatud / Kokandus / Kokaraamatud / LEIVA-AABITS. SAIAD, LEIVAD, SEPIKUD, KARASKID, KUKLID

-15%

Raamat

LEIVA-AABITS. SAIAD, LEIVAD, SEPIKUD, KARASKID, KUKLID

Autor: PILLE ENDEN, TIINA LEBANE

* * * * * * * * * * Loe arvustusi (0)

17.90 15.22 €

Kaup kätte: eeldatavalt 29.11

Sisukirjeldus

Küpsetamine teeb õnnelikuks!

Juba mõnda aega räägivad psühholoogid stressisöömise kõrval ka stressiküpsetamisest, aga hoopis vastupidiselt suunalt – nimelt küpsetamisest kui stressi maandavast tegevusest, mis võimaldab samaaegselt nii lõõgastuda kui ka olla produktiivne.

On hea teada, et midagi nii tavalist ja lihtsat kui küpsetamine võib meie emotsioone sel määral mõjutada. Toiduainete puudutamist, eriti aga kätega taina sõtkumist peetakse lausa teraapilise toimega tegevuseks. Millegi loova tegemine oma kätega, seejuures täielikult tegevusele keskendudes – kaaludes ja mõõtes toiduainete koguseid ja lisamise järjekorda, jälgides kella ja tegevuse etappe – hoiame meeled eemal igapäevaprobleemidest ning muust, mis meid häirib ja muretsema paneb. Seevastu kõik küpsetamisega seonduv, alates taina segamisest ja sõtkumisest kuni ahjust heade aroomide kööki valgumise ja rõõmutundeni tulemuse üle, aitab meil kõiki oma meeli stimuleerida.

Leib on eestlasele traditsiooniliselt rukkijahust ja tumedam küpsetis, sai nisujahust ja heledam. Aasta-aastalt avardavad maailma maitsed meie kogemusi ja muude maade heledaid leibu nimetame Maarjamaalgi iseenesestmõistetavalt leibadeks. Seetõttu on ka raamatu pealkiri „Leiva-aabits“. Aabitsa mõõtu raamatust leiad:

  • põhjaliku õpetuse nii rukki- kui ka nisujuuretise valmistamiseks, kasutamiseks ja säilitamiseks;
  • rukkileibade, sealhulgas Borodino leiva valmistamise õpetuse;
  • kuklite ja krõbeleibade retsepte;
  • saiade, sealhulgas populaarsete poti- ja rebitud saiade retsepte;
  • eri jahudega karaskite ja sepikute retsepte;
  • teiste rahvaste ehk etnoleibade retsepte;
  • ahvatleva valiku leivavõietest.

Niisiis, retsept rahutu päeva õhtuks: pane kaussi jahu ja vedelik, maitseained ja ehk ka veidi pärmi ning hakka puulusikaga tainast segama. Siis sõtku seda kätega, rahulikult ja mõnuga. Seejärel võta veidi aega taina kergitamiseks ning lõpuks ahmi ahjust tulvavaid aroome. Kõige tipuks naudi oma kätetöö tulemust, ahjusooja küpsetist ning tunned, kuidas stress sulab nagu šokolaad!

Lisainfo
ISBN 9789949729197
Ilmumisaasta 2018
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 170 lk
Mõõt 245x175x (mm)
Kirjastus RAHVA RAAMAT
Lisamise aeg: 16.10.2018

17.90 15.22 €

Kaup kätte: eeldatavalt 29.11

Arvustused (0)
Suhtlusvõrkude arvustused

Vabandame! Teie veebilehitseja on liiga väike meie kodulehe külastamiseks.

We're sorry! Your browser is too small for this website.

Приносим извинения! Размеры вашего браузера слишком малы для посещения нашей страницы.