Rahva Raamat logo
Categories
triangle icon
Rahva Raamat logo
Categories
Books
triangle icon
Audiobooks
triangle icon
E-books
triangle icon
Games
triangle icon
Stationery
triangle icon
Gifts
triangle icon
Music & Movies
triangle icon
Electronics
triangle icon
Special offers!
triangle icon
delivery icon

Shipping is free

KALAD MEIE TOIDULAUAL
gallery icon
Gallery

KALAD MEIE TOIDULAUAL

Author

Hanno Kask

Meie kauplustes ja turgudel pakutav kalavalik on muutunud aina paremaks ning traditsiooniliste kodumaiste liikide kõrval on müügile ilmunud ka arvukalt võõramaiseid „maailmakodanikke“, nende hulgas mitmeid selliseid, mis on tundmatud isegi kogenud kalasõpradele. Kõik müüvad midagi – osta ainult, see on parim või vähemalt väga-väga maitsev, ise just eile sõin! Tegelikult ei tea päris täpselt keegi, mida neile müüakse, kust see pärit on ja kas pakutav on parima võimaliku kvaliteediga või juba niisuguses staadiumis, millest teadlik kalasõber kaugele eemale hoiab. 

Lisaks eri liikide kulinaarsele tutvustamisele uuritakse raamatus, kuidas mõjutavad kala maitseomadusi tema elukeskkond, päritolu, värskus ja püügijärgse käitlemise tingimused, sageli ka suurus ja väljapüüdmise aeg jt tegurid. Samuti vaadeldakse mõningaid lettidel laiutavaid „maailmakodanikke“ (mille fassaad, nagu elus sageli ette tuleb, on särav ja kuldne, sisu aga mäda mis mäda), uuritakse, mis tegelased on hästivarustatud supermarketite kalaosakondades pakutavad molluskid, kaheksajalad ja kalmaarid ning mida oleks nendest kõige parem köögis valmistada. 

Raamat on mõeldud eeskätt neile lugejatele, kes end kalade kulinaarse maailmaga paremini kurssi soovivad viia, ent kasulikku lugemist, tarkuseteri ja nippe leiavad siit ka juba paadunud kalasõbrad, kutselised kalurid ning harrastuskalastajad. 

Raamatu autor Hanno Kask on üle 40-aastase staažiga kalamees, kogenud kalakokk ning hinnatud kalatoitude valmistamise õpitubade läbiviija.

basket icon

Permanently out of stock