KÖÖGILAUA APTEEK 1. OSA
Köögiviljade raviomadused ja retseptid
Sünnimaa uus 3-osaline raamatusari Köögilaua apteek on sisukam, mahukam,
värvilisem ja praktilisem, kui oli tema populaarne eelkäija Ravimid
köögilaualt aastal 2003. Sarja kõigis osades kirjeldame meie igapäevastes
toiduainetes peituvaid ravivõimalusi ja pakume hulgaliselt retsepte nende
kasutamiseks.
Köögilaua apteegi 1. osas uurime sagedamini kasutatavate köögiviljade ja
maitsetaimede tervendavaid omadusi, vaatluse all on kartul, kapsas, porgand,
peet, tomat, kurk, kõrvits, petersell, till, seller, aeduba, hernes, must-
ja mädarõigas. Laiemalt oleme käsitlenud sibula ja küüslauguga seotud
ravimisi, sest raske on isegi ette kujutada, kuidas saaksime viiruserohked
talvekuud ilma sibulat või küüslauku söömata üle elada.