Rahva Raamat logo
Kategooriad
triangle icon
Rahva Raamat logo
Kategooriad
Raamatud
triangle icon
Audioraamatud
triangle icon
E-raamatud
triangle icon
Mängud
triangle icon
Kool ja kontor
triangle icon
Kingitused
triangle icon
Muusika ja filmid
triangle icon
Tehnika
triangle icon
Allahindlused
triangle icon
delivery icon

Kohaletoimetamine on tasuta!

home icon

KÄRAKAS. ALKOHOLI TEKKIMISE JA PRUUKIMISE LUGU

KÄRAKAS. ALKOHOLI TEKKIMISE JA PRUUKIMISE LUGU
gallery icon
Galerii

KÄRAKAS. ALKOHOLI TEKKIMISE JA PRUUKIMISE LUGU

Inimesed on alkoholi valmistanud 10 000 aastat ja püüdnud seda kunsti täiuseni arendada. Ometi ei tea me tänini täpselt, mis teeb õigupoolest alkoholist alkoholi ja miks see meile mõjub nii, nagu see mõjub. Adam Rogers vaatleb oma raamatus inimese ja tulivee suhet ning kirjeldab põnevaid teadusuuringuid ja õnnelikke avastusi, mis seda inimkonna üldist ühist kogemust kujundavad. 

Raamatus käiakse algusest lõpuni läbi tee, mida mööda napsilonks meieni jõuab. Alustatakse pärmi eluloost, jutustades mikroobist, mis valmistab alkoholi. Seejärel tuleb kõne alla pärmi toidus – suhkur. Edasi viib lugu käärimise juurde, siis lastakse joogipoolisel laagerduda. Nii jõutaksegi lõpuks õnneliku hetkeni baarileti ääres. 

Mis aga sellele järgneb? Kuidas me alkoholile reageerime? Kui uurida alkoholi mõju inimkehale ja ajule, tuleb pöörduda keeruka neurobioloogia poole. Näiteks on kindel, et inimesed jäävad alkoholist purju ja mõni satub sellest sõltuvusse, ent sajandipikkusest uurimistööst hoolimata ei tea keegi, miks see nii on. 

Pikal teekonnal pärmist pohmeluseni kirjeldatakse, kuidas alkohol on inimeste rituaalset elu ja lõõgastusharjumusi kogu inimühiskonna eksisteerimise vältel kujundanud. 

Amazon, Wired, Guardian: parim populaarteaduslik raamat 2014

basket icon

Toode on otsas