Rahva Raamat logo
Kategooriad
triangle icon
Rahva Raamat logo
Kategooriad
Raamatud
triangle icon
Audioraamatud
triangle icon
E-raamatud
triangle icon
Mängud
triangle icon
Kool ja kontor
triangle icon
Kingitused
triangle icon
Muusika ja filmid
triangle icon
Tehnika
triangle icon
Allahindlused
triangle icon
delivery icon

Kohaletoimetamine on tasuta!

home icon

EESTI RAHVA MUUSEUMI AASTARAAMAT 60

EESTI RAHVA MUUSEUMI AASTARAAMAT 60
gallery icon
Galerii

EESTI RAHVA MUUSEUMI AASTARAAMAT 60

Eesti Rahva Muuseumi aastaraamatu 60. köide on pühendatud Eesti toidukultuurile. Toidualase materjali kogumise ja uurimistööga on muuseum tegelenud oma algusaastatest peale. 2017. aastal käivitus toidukultuuri alane projekt, milles teadustöö on ühendatud toidupärandi arendamise ja tutvustamise ning praktilise tootearendusega.

Aastaraamatu artiklid pakuvad põnevaid sissevaateid toiduajaloo vanematesse kihistustesse kokaraamatute kaudu ja nii ida- kui läänepoolsete väliseestlaste toidukultuuri kohandumisse ja muutumisse. Toiduteemasid analüüsitakse ka museoloogia aspektist: pikemalt käsitletakse toidualast kogumis- haridus- ja uurimistööd Hiiumaa muuseumis ning kööki kui museoloogilise tõlgenduse objekti hiljutiste näituste valgusel. Vaadeldakse ka ühiskonnas elavat arutelu tekitanud Okupatsioonimuuseumi nimevahetust keerulise mineviku mäletamise ja mälupoliitika kontekstis.

Artiklid:

Inna Põltsam-Jürjo. Paganate kookidest seakõrvadeni. Transkultuuriline rännak ühe toidu jälgedes läbi sajandite ja kokaraamatute.

Anu Kannike, Ester Bardone. Köögiruum ja köögikraam Eesti muuseumide tõlgenduses.

Aivar Jürgenson. Eestlaste toidukultuurist võõrsil.

Riina Reinvelt. Oma ja võõras toit: 1944. aasta pagulaste toidukogemused ERMi allikate põhjal.

Helgi Põllo. Toidukultuur Hiiumaa muuseumis: kogumine, uurimine, vahendamine.

Ene Kõresaar, Kirsti Jõesalu. Okupatsioonide muuseumist Vabamuks: nimetamispoliitika analüüs.

basket icon

Toode on otsas