Rahva Raamat logo
Kategooriad
triangle icon
Rahva Raamat logo
Kategooriad
Raamatud
triangle icon
Audioraamatud
triangle icon
E-raamatud
triangle icon
Mängud
triangle icon
Kool ja kontor
triangle icon
Kingitused
triangle icon
Muusika ja filmid
triangle icon
Tehnika
triangle icon
Allahindlused
triangle icon
delivery icon

Kohaletoimetamine on tasuta!

home icon

SLAAVI KÖÖK: VENE, UKRAINA, VALGEVENE

ra icon

SLAAVI KÖÖK: VENE, UKRAINA, VALGEVENE

Vene köök on laialt tuntud peamiselt oma delikatesside poolest: suitsutatud tuurakala (tuurabalõkk), sevrjuuga mädarõikaga, vähesoolane lõhe (väärislõhe), punane, must ja roosa (lõhelaste) kalamari, marineeritud ja soolatud seened (kuuseriisikad ja kivipuravikud).
Vene köök sellisel kujul nagu seda tänapäeval tuntakse, kuju-nes lõplikult välja üle saja aasta tagasi, XIX sajandi teisel poolel. Toidulauda iseloomustab külluslikkus ja seda mitte ainult varakate inimeste puhul. Venelased armastavad süüa palju ja tihti.
Esimese roana on esikohal supid. Teise koha on säilitanud kalatoidud. Aga kalatoitudega täiesti võrdse koha on säili-tanud ka sellised vene rahvusköögile iseloomulikud toiduained nagu seened ning metslinnu- ja metsloomaliha.
Tüüpiline vene toit valmistati klassikalises vene ahjus. Selles nii keedeti kui küpsetati, kusjuures mõlemad toimingud viidi tingi-mata läbi teineteisest eraldi. Tänapäeval valmistatakse kõrge-ma klassi köökides toite pliidil, see võimaldab juurutada uusi tehnoloogilisi võtteid, ühitades vene köögi lääne-euroopa köögiga ja uuendades vana vene köögi tehnoloogiaid.
basket icon

Toode on otsas